گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1402/04/12 - 23:14
كد :119

طرز تهیه چلو کباب وزیری

انواع کباب در میان غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی جایگاه ویژه ای دارند و چلوکباب وزیری، یکی از بهترین این کباب ها محسوب می شود.

انواع کباب در میان غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی جایگاه ویژه ای دارند و چلوکباب وزیری، یکی از بهترین این کباب ها محسوب می شود. اگر انتخاب میان کوبیده و جوجه برای شما هم سخت است پیشنهاد می کنیم کباب وزیری را انتخاب کنید. کباب وزیری از یک سیخ کوبیده و یک سیخ جوجه کباب زعفرانیست که به ذائقه دوستداران هر دو  این کباب ها حسابی خوش  می آید. جالب است بدانید که در برخی از نقاط کشور و همچنین منوی رستوران ها ممکن است جای چلوکباب وزیری، کباب درباری نوشته شده باشد. برای تهیه این کباب لذیذ شما را با دستور تهیه آن آشنا می کنیم.

طرز تهیه جوجه کباب برای چلو کباب وزیری 

به منظور تهیه این غذا برای دو الی سه نفر ، به دو ساعت زمان و مواد اولیه زیر نیاز دارید.

مواد لازم 

  • جوجه 2 عدد
  • ماست 2 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم شده1 الی 2 قاشق غذا خوری 
  • پیاز 2 عدد متوسط
  • آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
  • کره ، فلفل سیاه و نمک به میزان لازم 

 

طرز تهیه چلو کباب وزیری

بهترین رستوران در کرج

چند نکته 

*ترجیحا از جوجه هایی به وزن یک کیلوگرم استفاده کنید.
*اگر می خواهید جوجه کباب طعم تندی داشته باشد، مقداری فلفل قرمز نیز به مواد اولیه اضافه کنید.

دستور تهیه

ابتدا پوست جوجه ها را بگیرید و آن ها را کاملا بشویید.
جوجه ها را خرد کنید. برای خرد کردن جوجه ها ابتدا بال ها را همراه با مقداری از گوشت کتف جدا نمایید، سپس ران ها را جدا کرده و سینه مرغ مرغ را نیز از وسط به دو نیم تقسیم کنید. اکنون تکه های مرغ را به قطعات کوچکتر تقسیم نمایید.
ابتدا زعفران را به مرغ اضافه کنید و با دست بهم بزنید تا تمام قسمت های مرغ به زعفران آغشته شود. 
پیازها را خلال کنید و به مرغ اضافه کنید.
سپس آبلیمو، ماست و فلفل را نیز به مرغ ها اضافه کنید و کمی بهم بزنید تا گوشت کاملا به سس آغشته شود.
درب ظرف را با کاغذ آلومینیوم یا سلفون بپوشانید و به مدت شش الی هشت ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت کاملا مزه دار گردد.
پس از این مدت، جوجه ها را به سیخ بزنید. توجه داشته باشید که پیازها را جدا کنید، زیرا هنگام کباب کردن می سوزند و به گوشت مرغ می چسبند.
کره را ذوب کنید و هنگامی که جوجه ها را روی منقل قرار دادید، مقداری کره به آن بزنید.
در  اواخر پخت جوجه، کمی به آن نمک بزنید.
طرز تهیه جوجه کباب وزیری به همین آسانی است، اما توجه داشته باشید که هر دو نوع کباب را باید همزمان با یکدیگر طبخ کنید، زیرا باید کنار هم سرو شوند.

طرز تهیه کباب کوبیده برای چلوکباب وزیری

به منظور تهیه این غذا برای سه الی چهار نفر ، به یک و نیم الی دو ساعت زمان و مواد اولیه زیر نیاز دارید.

مواد لازم

گوشت مغز ران گوساله 250 گرم 
گوشت پشت بازو گوسفند 250 گرم
پیاز 2 عدد
نمک به میزان لازم
گوجه فرنگی به تعداد دلخواه

دستور پخت

گوشت ها را کاملا بشویید و خرد کنید. سپس در آبکش قرار دهید تا آب آن کاملا گرفته شود. 
گوشت را چرخ کنید و به مدت 15 الی 20 دقیقه آن را ورز دهید.
به این دلیل که گوشت در اثر ورز دادن گرم شده است ، آن را به مدت تقریبی نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شود.
پیاز را رنده ریز کنید و آب آن را کامل بگیرید برای این کار پیاز را در صافی ریخته و آنقدر با دست فشار دهید تا هیچ آبی نداشته باشد. اگر آب پیاز کاملا گرفته نشود، کباب در منقل می افتد.
پیاز، گوشت و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید و کمی ورز دهید.
اکنون شروع به سیخ گرفتن کباب ها کنید. برای این منظور یک کاسه آب آماده نمایید، دستتان را کمی مرطوب کنید، به اندازه یک مشت از گوشت بردارید و در دست خود به صورت کوفته درآورید.
سپس شروع به سیخ گرفتن کنید، با حرکات دست به سمت بالا و پایین سیخ، گوشت را روی سیخ پخش کنید . هنگام اینکار چندین مرتبه لبه های کباب را نیز رو ی آن برگردانید.
اکنون ابتدا و انتهای کباب را کمی فشار دهید تا به سیخ بچسبد.
معمولا به ازای هر نفر یک گوجه فرنگی کباب می کنند ، اما برای میهمانی ها بهتر است ، تعداد بیشتری گوجه فرنگی کباب کنید. برای این منظور گوجه فرنگی ها را از وسط به دو نیم تقسیم کرده و به سیخ بزنید. در صورت تمایل می توانید میان گوجه فلفل نیز سیخ بزنید.

روش سرو چلو کباب وزیری 

چلو نیز باید همراه این غذا باشد. برای هر پنج نفر یک کیلوگرم برنج کافی است. پس از آنکه برنج را دم کردید، مقداری از آن را زعفرانی کنید. در هر ظرف یک سیخ کوبیده و یک سیخ جوجه و مقداری برنج بریزید، کمی برنج زعفرانی را نیز روی برنج بریزید. یک گوجه کبابی و مقداری کره نیز کنار ظرف قرار دهید. کباب ها را نیز جداگانه در ظرف بکشید، توجه داشته باشید که در هر ظرف کباب، تعداد جوجه و کوبیده یکسان باشد. دور ظرف را با گوجه کبابی، ترشی کلم قرمز و جعفری تزیین کنید.