گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1402/04/26 - 14:43
كد :121

عدس پلو نذری

عدس پلو نذری در ماه محرم و صفر جز پرطرفدار ترین غذاهای نذری محسوب می شود که در این مطلب به طرز تهیه آن می پردازیم

همان طور که همه ما می دانیم یکی از محبوب ترین غذاهایی که در مراسم مذهبی و مجالس بزرگ اسلامی از طرفداران زیادی برخوردار است عدس پلو نذری می باشد.  با توجه به نزدیک شدن به ایام محرم ما تصمیم گرفتیم طرز تهیه این غذا را به شما آموزش دهیم. پختن عدس پلو برای ادای نذری و برگزاری مجالس با داشتن کیفیت بالا، کار سختی نیست فقط کافیست که شما موا اولیه این غذای لذیذ را آماده کرده، در ادامه مطالب ما شما را با مراحل روش پخت این غذا آشنا خواهیم کرد.

مواد لازم برای درست کردن عدس پلو مجلسی

  1. مواد لازم 
  2. برنج : 6 کیلوگرم
  3. گوشت چرخ کرده : 3 کیلو گرم
  4. عدس پلویی : 3 کیلو گرم
  5. کشمش پلویی : 2 کیلو گرم
  6. پیاز : 1 کیلو گرم
  7. زعفران ساییده شده : به مقدار لازم 
  8. نمک : به مقدار لازم
  9. زرد چوبه : به مقدار لازم
  10. فلفل : به مقدار لازم
  11. روغن جامد : 1.5 کیلو گرم
  12. روغن حیوانی : چند قاشق غذا خوری

 

عدس پلو نذری

بیشتر بدانید: بهترین رستوران در کرج

مراحل تهیه عدس پلو نذری

این باید در نظر گرفت که طرز تهیه عدس پلو در استان های مختلف، متفاوت می باشد، ولی به طور کلی ماهیت عدس پلو  از ترکیب برنج و عدس می باشد. در ادامه با مراحل تهیه این غذای لذیذ همراه با فوت و فن های خاصی که در پخت آن دارد را برای شما شرح می دهیم.
در مرحله اول باید برنج را شب قبل خیس کنید.
در این مرحله عدس ها را کاملا شسته و خیس نمایید
سپس عدس های خیس خورده را در ظرف آبی بریزید و بر روی اجاق گاز قررار داده تا کاملا پخته و نرم شود.
در مرحله بعد گوشت را در ظرف تفت دهید تا آب گوشت به طور کامل خشک شود و یا به عبارتی کشیده شود.
حالا پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و در روغن تفت داده تا طلایی شود که به اصلاح شیشه ای شود.
گوشت و پیاز را به همراه نمک، فلفل و روغن با هم سرخ کنید.

در مراحل گفته شده در اصل به شما  طرز تهیه چونگی آماده کردن مواد لازم برای پختن عدس پلو را آموزش دادیم در ادامه شما را با چگونگی استفاده از این مواد برای پختن این غذا آشنا می کنیم، مطمئن باشید که پختن این غذا کار سختی نمی باشد. 
در مرحله اول مقدار در قابلمه ای مقدار آب ریخته تا آب به جوش  آید، سپس برنج را درون این قابلمه بریزید تا بجوشد و نرم شود.
سپس عدس های پخته شده را به قابلمه ای که در آن برنج در حال جوشیدن است اضافه کنید.
برنج و عدس نرم شده را آبکش کنید و در آخر قبلمه پلو خود را بر روی اجاق قرار دهید تا دم بکشد.
در این مرحله کشمش ها را شسته و منتظر بملنید تا خشک شود و در آخر آن ها را در روغن تفت دهید.
حال پس از دم کشیدن برنج، روغن حیوانی را داغ کنید و بر روی برنج بریزید. نکته ای که باید حواستان باشد این است که روغن نباید خیلی گرم شو زیرا در صورت گرم شدن زیاد روغن بوی سوختگی به خود می گیرد.
و در آخر عدس پلو نذری شما آماده است و می توانید آن را در ظرف های مخصوص به نذری ریخته و با گوشت، زعفران و سایر مواد  دیگر مانند خلال بادام و زرشک آن ها را تزیین کنید. ناگفته نباشد این غذا از جمله غذاهای بسیار مفید برای بدن می باشد که به سلامت افراد کمک می کند. عدس سرشار از فیبر بوده پس برای بهبود وضعیت معده بسیار به شما کمک می کند و برای قلب شما نیز بسیار مفید می باشد.