گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1402/06/06 - 16:02
كد :122

کباب شیشلیک بره

کباب شیشلیک بره از معروف ترین کباب ها است که طرفداران بسیاری دارد. کباب شیشلیک متعلق به شاندیز مشهد است که در سال 1388 در یونسکو به ثبت رسیده است.

رستورن شاندیز عظیمیه، بهترین رستوران در کرج، آماده پذیرایی از شما مهمان گرامی است. کباب شیشلیک بره از غذاهای ویژه رستوران شاندیز است. چنانچه به دنبال رستورانی جهت تجربه کردن طعم عالی شیشلیک بره هستید پیشنهاد ما رستوران شاندیز در عظیمیه کرج است.

 

کباب شیشلیک بره 

فرق دنده کباب با شیشلیک

بسیاری از افراد نمی دانند که دنده کباب با  کباب شیشلیک فرق دارد.  کباب شیشلیک از گوشت گوسفند تهیه می شود ولی برای تهیه دنده کباب از مغز گوسفند و راسته گوساله تهیه می شود.

نکته دیگری که دارای اهمیت این است کباب شیشلیک دارای قدمت بیشتری است و نقطه خواستگاه این غذا از سمت مناطق ییلاقی در مشهد است و مربوط به شهرهای آذری زبان است، که البته لازم به ذکر است از آنجایی که این غذا جزء غذاهای اصلی و قدیمی رستوران شاندیز مشهد است طبیعتا از قیمت بالایی هم برخوردار است نکته بعدی این که غذای شیشلیک در سال 1388در یونسکو به ثبت رسیده است و جزء غذاهای بین المللی محسوب می شود.ولی دنده کباب متعلق  به کرمانشاه بوده و هنوز در  مرحله ثبت ملی قرار دارد. 
همانطور که متوجه شدید مهمترین تفاوت این دو کباب منطقه جغرافیایی این دو کباب است. چرا که هر دو کباب دارای  ظاهری یکسان هستند.تفاوت بعدی این دو کباب در نحوه پخت و طرز تهیه این دو کباب است. برای درک بهتر می توان گفت در تهیه دنده کباب از ترکیب یک ردیف گوسفند مرینت شده با سس قرمز است. در حالی برای تهیه شیشلیک شاندیز از قطعه های راسته گوسفندی، خصوصا از بره تهیه می شود. 

طرز تهیه شیشلیک در ماهیتابه

بسیاری از مواقع به دلیل نداشتن فضای باز نمی توانیم کباب شیسلیک را روی زغال تهیه کنیم. از طرفی به دلیل علاقه آشپزی و این که شیشلیک از غذاهای ورد علاقه ماست ترجیح می دهیم برای تفریح خودمان این غذا را در خانه تهیه کنیم. در چنین مواقعی می توانید به جای استفاده از زغال از ماهیتابه برای پختن کباب شیشلیک استفاده کنید. همانطور که می دانید برای تهیه کباب شیشلیک گوسفندی به گوشت دنده گوسفندی، پیاز، کره، فلفل سیاه، آب لیمو ترش، ماست چکیده و زعفران دم کرده لازم داریم.

در ابتدا  گوشت را از دنده ها جدا کرده و برای مرینت شده پیازها را به صورت خلالی درشت خرد کرده و داخل یک کاسه بزرگ ریخته و بعد فلفل سیاه، نمک، زعفران دم کرده و ماست را به پیاز خلالی اضافه می کنیم. در مرحله بعد وقتی پیازها با مواد دیگر به خوبی مخلوط شده و رنگ گرفت دنده ها را به آن اضافه می کنیم تا گوشت حسابی طعم دار شود بعد از آن سلفون روی کاسه کشیده و به مدت 6 ساعت کاسه را داخل یخچال می گذاریم. بعد از 6 ساعت گوشت را از یخچال بیرون آورده و با بیفتک کوب خوب می کوبانیم تا گوشت کامل یکدست شود سپس مواد را در ماهیتابه ریخته تا آب بی اندازد. گاز را روی شعله کم قرار داده تا گوشت بپزد و در انتها بعد از آماده شدن روی گوشت کره را مالیده و در نهایت می توانید همراه با برنج یا نان میل نمایید. 
رستوران شاندیز عظیمیه کرج آماده پذیرایی از شما همشهریان محترم و مهمانان گرامی شما با کباب شیشلیک بره شاندیز می باشد.