گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1402/12/24 - 05:57
كد :130

سحری و افطاری چی بخوریم؟

برای اینکه لیستی از غذاهای مناسب سحر و افطار را بدانید بهتر است در ادامه با ما همراه باشید

ماه رمضان از مهم ترین ماه های سال در دین اسلام است که در این ماه مسلمانان از طلوع فجر تا غروب آفتاب از خوردن و آشامیدن، استعمال دخانیات و... جلوگیری کرده و در واقع روزه داری نیز می کنند. روزه گرفتن یکی از واجبات دین اسلام است که بر تمام مسلمانان بالغ و عاقل واجب است. روزه نه تنها برای سلامتی جسم مفید است، ‌بلکه فواید روحی و معنوی بسیاری نیز دارد. انتخاب غذاهای ماه مبارک رمضان برای سحری و افطار بسیار مهم است زیرا تأثیر مستقیمی بر گرسنگی و تشنگی در طول روز دارد. افراد معمولاً به دلیل عادات غذایی نادرست و انتخاب نکردن غذای مناسب، افزایش وزن، کاهش وزن، سردرد، بوی بد دهان، از دست دادن هوشیاری و ضعف را تجربه می کنند. صبحانه ماه رمضان اغلب باید ویژگی های ناهار را داشته باشد تا از گرسنگی در طول روز جلوگیری شود.

553

بیشتر بدانید: بهترین رستوران در کرج

در اینجا لیستی از مواد خوراکی را ذکر کردیم که برای وعده سحر و افطار می توانند گزینه مناسبی نیز باشند:

سحری

غذاهای مناسب:

  • نان و پنیر و سبزی
  • نان و کره و مربا
  • حلیم (بدون روغن)
  • فرنی
  • شیربرنج
  • املت
  • تخم مرغ آب پز
  • عدسی
  • آش (کم حبوبات و سبک)
  • سیب زمینی آب پز
  • سبزیجات پخته (کدو، کلم، گل کلم، هویج، نخود فرنگی)
  • میوه های تازه
  • مغزیجات و آجیل

نوشیدنی های مناسب:

  • آب
  • شیر
  • چای کمرنگ
  • شربت خاکشیر
  • آبمیوه طبیعی

نکات:

از مصرف غذاهای چرب و شور خودداری کنید.

از مصرف نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه و نسکافه خودداری کنید.

به آرامی غذا بخورید و خوب جویده شود.

از پرخوری خودداری کنید.

سحر را به موقع و تا اذان صبح میل کنید.

مهم ترین نکاتی که در مصرف غذاهای ماه مبارک رمضان برای سحری باید به آن توجه کنید:

مصرف ماست و لبنیات و همچنین غذاهای صبحانه در ماه رمضان علاوه بر افزایش اشتها باعث تامین آب مورد نیاز بدن در طول روز می شود.

یکی از غذاهای مناسب برای صبحانه ماه مبارک رمضان، ماکارونی است که اگر با قارچ تهیه شود، پروتئین زیادی به بدن می رساند.

هنگام فکر کردن به انتخاب یک غذای مناسب برای صبحانه، باید به مصرف میوه هایی نیز توجه کنید که آب مورد نیاز بدن را در طول روز تامین می کنند. مصرف هندوانه، طالبی، هلو، خربزه، پرتقال، سیب، انگور، موز، خرما و آووکادو در ماه رمضان بسیار مهم است.

علاوه بر غذاهای مناسب برای صبحانه، می توانید از انواع سالاد با خیار، گوجه فرنگی و آبلیمو نیز استفاده کنید تا در طول روز کمتر احساس تشنگی کنید.

اگر غذاهای صبحانه سالم نباشد، بدن افراد دچار مشکلات مختلفی از جمله یبوست می شود، به همین دلیل بهترین غذا برای صبحانه ماه مبارک رمضان نان جو، نان سنگی یا غذاهای حاوی غلات کامل است.

قارچ جایگزین خوبی برای گوشت قرمز است که باعث کاهش تشنگی در طول روز می شود.

از آنجایی که خوردن غذاهای چرب در ماه رمضان مشکلات گوارشی را به دنبال دارد، می توانید در هنگام طبخ غذای سحر از روغن زیتون استفاده کنید.

افطار

یکی از مهم‌ترین مسائل تغذیه‌ای در ماه رمضان «کنترل مقدار غذای ورودی به معده» است. غذاهایی که هر فرد در ماه رمضان می خورد، سطح متفاوتی از انرژی را به بدن او منتقل می کند. یکی از عناصر مهم در وعده افطار، تامین قند خون و آب مورد نیاز بدن است.

از غذاهای مناسب برای صرف افطار می توان به لیست زیر اشاره نمود:

  • خرما
  • نان و پنیر و سبزی
  • سوپ (کم چرب)
  • آش (کم حبوبات و سبک)
  • سالاد
  • سیب زمینی آب پز
  • سبزیجات پخته (کدو، کلم، گل کلم، هویج، نخود فرنگی)
  • مرغ یا ماهی کبابی
  • خورشت های کم چرب
  • میوه های تازه

نوشیدنی های مناسب:

  • آب
  • شربت
  • شیر
  • چای کمرنگ
  • آبمیوه طبیعی

نکات:

از پرخوری خودداری کنید.

از مصرف غذاهای چرب و شور خودداری کنید.

از مصرف نوشیدنی های گازدار و صنعتی خودداری کنید.

به آرامی غذا بخورید و خوب جویده شود.

بعد از افطار کمی استراحت کنید.

در طول شب به اندازه کافی آب بنوشید.